Wednesday, August 18, 2010

Kawan Ummi (Siti Shazleen @ Bonda Lyn) dah selamat bersalin...


Pada tarikh 16/08/2010 (Isnin), ummi mendapat berita yg x disangka2 dr nombor yg tidak dikenali...sms nya begini " Praise to The Almighty Allah..our baby was born 16th Aug 2010, 4.10pm, 2kg..normal deliver & breech flex..Thank you all 4 prayers, support n well wishes..Mr Irwan & Mrs. Shazleen.. "

Ummi mmg terkejut sgt bile dpt sms tu...pas tu..dlm hati terdetik...eh,xkan lyn dah bersalin?bkn ke due dia bulan dpn?berbagai2 soklan yg timbul bile ummi dpt sms tersebut...seakan tidak percaya..huhu..ummi terus telefon kawan ummi..utk memastikan yg khabar tersebut sahih...uhuhu...sungguh ummi x sangka...mmg benar,kawan ummi da selamat melahirkan baby beliau di Hospital Serdang...



Baby bonda lyn boy... (sama dgn anak ummi) berat 2kg je..sbb lahir dalam usia yg xbape matang lg...35mgu 4hr..ala..sebenarnya lg bape ari je nk genap 9bln..huhu..pape pun alhamdulillah,semuanya selamat...cuma bb bonda lyn kene pantau dalam "nicu" sbb baby kurang gula dalam darah...mcmane baby leh kurang darah?xtau la sayang..ummi pun xtau pe puncanya..huhhu...mase ummi call tu...menitis airmata kegembiraan dan kesyukuran x terhingga bile bonda lyn dah selamat melahirkan baby...alhamdulillah..syukur sgt...bkn pe,bonda lyn ni la kawan ummi semasa tempoh ummi hamilkan syg ni...segala pengalaman..kami share bersama...2 bile dpt tau..bonda lyn da bersalin..ummi menangis...xsangka bonda lyn bersalin dulu..hikhikik..pape pun,kalau cukup bulan...mmg bonda lyn bersalin dulu..tp saje bonda lyn sakat ummi..kononnya ummi bersalin dulu dari dia..ngee~

Ummi pun post la ucapan tahniah pada fb bonda lyn...rata2 kawan ramai xtau lagi...jadi sorg2 dok tanye ummi.."tul ke lyn dah bersalin"???ummi jawab..yer..dia da bersalin..ptg td kt Serdang...huhuhu...sume terkejut...hihihi...lyn2...pape pun jaga diri ye...jaga baby leklok..





No comments:

Post a Comment