Tuesday, January 1, 2013

Pembuka Entry bagi Tahun 2013

Alhamdulillah..syukur pada Illahi..kerana masih diberi peluang untuk meneruskan kehidupan di muka bumimu ini...Kejap je rase,dah masuk 2013..mama pun da ada dua orang anak..alhamdulillah,wat mase ni..mereka tengah membesar..banyak akal...hmmm,dengan erti kata lain...biijaaaaaaaaak sangat.hehhehehe..nada geram...kadang2 hilang juga kesabaran mama ni dalam nak mendidik. P,xpe...sabar je lah kan..cam tu lah mak2 kita besarkan kita dulu..tul x?


Isk2,pe mende la mama merepek nih..actually bukan pe..mama memang da menjadi kebiasaan..xpernah nak sambut2 tahun baru nih..paling2 pun husband mama..a.k.a en.suami ajak balik kuala lipis..nun.so,cam bese la kan??? Cuti hujung tahun ni kami sekeluarga amik kesempatan la tuk spend time kat kampung. Jenguk2 mak mentua..sedare2 kat kampung nun..

Dak2 tu pun suke lah..dapat tengok ayam..hahaha,al-maklumlah..kat bando xde ayam..so bile balik kampung..mule lah...ahaha...layankan aje...dak2 kan??? So,sebelum gerak ke kampung..kami singgah dulu kat Shell Taming..isi minyak kereta..sementara abah isi minyak..mama anak banak berposing2 dalam kereta la..pe laie..ehehe..

 kitorang ni memang suke bergambor..hehehe

 time ni lau xsilap,da sampai kat area highway Karak...

 sambil2 tu..kita mamam dulu..tuk hilangkan ngantok...hahaha

 Anak mama yang sulong ni lena sudah...tengoklah,tadi dia mintak susu..alih2 xminum pun...

 sementara along lena..adik sambung posing laie...hehhee..ngikot sape la dak nih????
So,kitorang sampai kat Padang Tengku dalam kui 2 lebih lau xsilap...then..rehat2...sambung lak next entry..hehhe...perjalanan dari Kuala Lumpur ke Padang Tengku lebih kurang 3 jam je...

 Haa...ni la aktiviti petang si along...ngadap Upin Ipin..xkire kat mane2...mesti hadap..


Keesokkan harinya plak...mama anak-beranak berjalan2 di bando Kuala Lipis..ye la..Isnin mama cuti..ingatkan ok la nak jalan2...


 Muka adik baru bangun tto...ahaha...

 ehem2....cik suami kita ni memang jarang interframe...haa..tu lah dia..ngah tepon kakak dia..sebab pagi tu kak Nor, Abg Nazri dgn mak mentua wat ic baru kat JPN..

 We all benti jap kat tepi Medan Selera kat bandar..



 Jem gile tau x..ni kat roundabout Lipis...tengok kereta kat depan kitorang..bersusun2...da macam kat KL je raser..



No comments:

Post a Comment