Tuesday, September 16, 2014

Kelas blog bersama Master Puteri Ayu dan Master Alin

Assalamualaikum....semua...Syukur hari ni 16 September 2014...merupakan HARI MALAYSIA. Korang buat apa cuti2 ni? Macam ana..dengan masa yang ada ni...diisi dengan kelas blog bersama Master Shaklee..dari PAF...iaitu Master Puteri Ayu..x lupa jugak Master Alin dari group SuperMommy.

1st..kami diajar bagaimana nak add logo SID dan disclameir pada blog...hihi...nampok benor lupa weh...dah lama x belek blog! P xpe..itu bukan alasan untuk ana belajar...nama pun belajar kan..terang2 la..hahaha!

Then...after that..Kak Put minta kita masukkan E-sell untuk memudahkan pembeli untuk mendapatkan sebarang produk SHAKLEE.

Haa...jangan x tau...Leader kami yang jauh di Ruwais pun join skali tau kelas blog nih...x caya?Haa..meh belanja tengok gambar skit...


Jauh bukan alasan...see??? Jom sertai group kami....hari ni jugak!
PM/Sms/Whatsapp:012-2404042 

Wednesday, August 20, 2014

Adik kena Bronchopneumonia

Bronchopneumonia. Apa tu?




Korang tau x apa bronchopneumonia ni? Berbelit2 lidah mama nak menyebut...tapi kalau bahasa mudahnya ia adalah JANGKITAN KUMAN di dalam PARU-PARU?


Siapa yang berisiko untuk terkena jangkitan ni? Semua bayi..dan kanak-kanak adalah insan yang paling berisiko dan terdedah dengan penyakit bronchopneumonia ni..Camne pulak nak tau anak kita ada tanda-tanda bronchopneumonia? 
  • Kerap demam panas, selsema dan batuk (berkahak mahu pun tidak) no wonder anak dara mama kerap sangat dijangkiti penyakit ni..rupa2nya bronchopneumonia :(
  • Sakit dada
  • Xde selera makan...haa,tanda ni mmg ketara kalau Irdina sakit..dia ni jenis pemakan..p kalau dia sakit...memang leh detect..susu..makan apa sume xnk..
  • Pernafasan jadi laju..atau susah nak bernafas
  • Muntah @ Cirit-Birit.. p kes Irdina dia juz muntah....
Actually Irdina demam,selsema dan batuk dah lama...p memang x expect langsung mende ni akan jadi bronchopneumonia...serius x tau..sory dik ye..lau mama tau..Jumaat lepas lagi mama da bawak adik ke Hospital :(



Asalnya mama n abah nak bawak ke Klinik 1 Malaysia..tapi disebabkan lab darah tutup..kami pun  bawak lah ke Hospital Serdang..sebab itu yang terhampir dengan rumah..

Masuk2 je..daftar la cam biasa kad Kecemasan tu..sebab sangkakan demam adik x serius..



Sejam lebih jugak menunggu...baru nama adik dipanggil..cek2 suhu 39.1c terus MA tu bawak adik ke ZON KUNING...masuk2...doc terus tengok adik...doc saspek adik ada asma..xcakap banyak dah masa tu..doc kata adik kene ambik nebulizer...
 
 
Kesian anak mama....sib bek la kamu anak yang sabar...mampu menahan kesakitan yang ditanggung...


Ni plak video...sampai tertido2 adik amik neb...xpernah mama tengok adik selembik ni :(


Lepas neb..adik kene ambik darah..seterusnya kene masuk drip sebab badan adik terlalu panas...makan minum semua xnak...


Nampak x titisan darah tu?Darah tu tertitik masa doc nk dressing tangan adik masa ambik darah...

1st time masuk drip...



Rekod daftar masuk ke wad 5A...nampak x dorang tulis 'bronchopneumonia'



Dengan rasminya jadi penghuni Wad 5A, Hospital Serdang



Lembik betul dia...memang 1st day adik tidur je..masuk ubat antibiotik semua...memang tidur je..



Apakah rawatan untuk jangkitan di paru-paru?

Jenis rawatan bergantung kepada tahap jangkitan. Kebanyakannya adalah tidak serius dan disebabkan oleh virus, oleh itu sistem pertahanan badan memainkan peranan utama untuk melawan penyakit ini. Apabila jangkitan kuman ini disebabkan oleh bakteria, antibiotik akan diberi oleh doktor.

Untuk jangkitan yang tidak serius, ubat boleh diberi dalam bentuk pil.

Anda Boleh mencuba rawatan ini dirumah:

■Paracetamol
■Rehat yang secukupnya
■Minum air yang banyak

Sekiranya jangkitan menjadi lebih serius ubat akan diberikan melalui suntikan. Jika jangkitan kuman di paru-paru ini berlarutan atau menjadi kritikal, anak anda perlu dimasukkan ke hospital untuk mendapatkan oksigen, antibiotik dan sokongan perubatan yang lain.


Masuk 2nd day..baru nampak adik dah ok skit...dah nak makan...gambar ni mama snap masa lunch...adik lepas makan buah...Nenek mah ngan Atok Nizar bawak...terima kasih ziarah kami :)



Haaa...memang jenuh dok kat hospital ni...asik jadi kaunter pertanyaan je....hehe...nampak x?Penuh doktor praktikal....sempat aje kan mama ni?kui..kui..



Lepas doktor tengok kesihatan adik semakin sihat...paru2 pun dah clear...xde kuman menepek...doc suh kami naik ke wad 6D...katanya kalau dah naik wad ni..memang dah xlama la dok kt hospital ni...Syukur alhamdulillah.....



Ni la katil  7 Wad 6D tempat kami dipindahkan....comel pulak decoration dia kan... :)


Disebabkan dak tecit ni da mula aktif...memang back to normal la mulut dia..ceria mama tengok...ni dia ajak mama tengok tv kat luar..eceh2..sebenarnya mama yang nak tengok cerita Rindu awak 200%...kui2...



Day 3...alhamdulillah kesihatan adik semakin baik...dia pun dah mula makan minum macam biasa..demam pun memang dah baik...doc ada cakap semalam..lau xde pape kami boleh balik hari ni :) Gambar ni mama snap lepas adik mandi pagi...siap mintak nak pakai celak uols~



Kebetulan mama bawak laptop...sebab ada keje customer terpaksa mama siapkan...so bile keja mama dah siap....adik request nak tengok YouTube...pe lagi..layankan je lah kan...



Doktor dah bagi green light kami boleh kua 4 petang ni..abiskan antibiotik sebab nak cukupkan dos...then boleh balik....senyum lebar si kecik ni bila cakap kita dah boleh balik...Adik nak jumpa Along x? Terus dia cakap..nak...Adik rindu Along...speechless mama..sayang...



Apa2 pun mama ucapkan ribuan terima kasih kepada semua kakitangan Hospital Serdang yang membantu adik sepanjang berada di wad...Semoga kesihatan adik akan baik selepas ini..insha allah...kene lah abiskan ubat antibiotik tu selama 5 hari sebab nak matikan kuman yang masih berjalan2 dalam darah nun.. No need appoinment after this..kata Paed kelmarin...

So..pada parent..jangan ambil ringan k kalau anak demam..batuk dan selsema terlalu lama...budak2 antibodi x macam kita yang dewasa ni..mereka lebih terdedah pada sebarang penyakit..






















Thursday, August 14, 2014

Tayar kereta pancit @ bocor



Tukar tayar sendiri..wahai kaum hawa boleh ke??

Apa pulak kaitan TAYAR BOCOR dengan SHAKLEE?


Hehe...entry kali ni nak share pasal tayar pancit la plak..@ bocor...Korang nak tau? Tahun ni je..dua kali tayar kereta mama buat hal...sekali kat pejabat..baik punya..time mama nak balik rumah..tengok2 tayar belakang belah driver 'kempis' abis...angin langsung xde!!! Adei2..ni la kelemahan kita kan kaum HAWA...bawak je pandai..nak tukar???Adui2...pk 10x wooo.....xlarat nak tukar!



Haa..ni gambar tayar WIRA ku yang pancit nun...kalau korang nak buat pe???


Kui2....tul x?Korang pun mesti setuju dengan pe yang mama cakap...tul x?Tul x?
Pe lagi...xde orang lain la...call terus pakwe tersayang... @ suami mama ler...hihi...sori la yang....I x biasa keje berat2 ni...hik2...

Kejadian baru2 ni...Sabtu lepas...elok je mama nak kua...jadi lagi, nampak benar xbagi 
keluar kan? Hehehe...


Huhu....saje je kan?Xpelah...dok diam2....sementara mintak tolong adik ambik sebab ada urusan customer...terpaksa jugak la mintak tolong...huhuhu...



Tengah duduk2 dalam kereta...sempat la kami anak-beranak berposing...Anak-anak pun dah terjebak selfie gak....Haa...juz nak share tips...korang mesti pelik kan?

Tayar pancit2 pun leh senyum...nak tau pe rahsia mama?


Makan la B Complex..insha allah...kurang stress...hehehe....istigfar banyak2...anggap la semua Ujian ini tanda Allah sayangkan kita...iye dok?

Nak order supplement SHAKLEE...Sms/Whatsapp mama k 012-2404042 (Ana) Emel pun boleh..ni emel mama: nurulizzuwanashamsuri@gmail.com. Nak contact tru FB Page pun boleh...tinggalkan je mesej kt inbox mama...FB: Mama Amnina Online Shop












Wednesday, August 13, 2014

Raya 2014 turn beraya di Johor

Raya di kampung halaman...rindunya!!



Alhamdulillah..rasanya x terlambat lagi nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri pada korang semua kan..Tahun ni..turn beraya di Johor..yeehaa..suke2..lama x balik Johor..lama x jumpa nenek..atok..rindu sangat!!
Syukur masih diberi kesempatan untuk bertemu dengan semua...macam2 cerita..suka duka balik kampung kali ni..



Yang penting..hubungan sirratulrahim sesama kita x terputus...kan..kan??
Kami bertolak balik pagi Raya selepas selesai solat Aidilfitri..Then..bersalam2..dengan suami tercinta...cewah2..bajet dapat duit raya..xde la plak..kui2..Salam dengan mak..abah..adik2....


Camtu lah..kan..mesti korang pun sama..pape pun mama menyusun  sepuluh jari sekiranya ada salah dan silap sepanjang berkenalan..tanpa sedar ada kata2 yang membuat kalian sakit hati dan sebagainya..Mohon maaf dipinta..

Meh belanja skit gambar2 masa raya hari tu.. :)

Haa...jangan gelakkan mama ek....hihihi....xde orang nak melayan amik gambar..sib bek ada adik2...:)


Ni lak gambar si kecik...nampak x?Kalau bab2 selfie ni...mmg dia ke depan dulu....siap tekan sendiri okeh kt hp...selftimer...ayayaai...ikut sapo la tu eh????kuikuikui...




Wednesday, July 16, 2014

Mama Amzar dan Irdina: Omega boleh KURUSKAN badan?

Mama Amzar dan Irdina: Omega boleh KURUSKAN badan?: Omega boleh KURUSKAN badan? Betul ke? Selain Lecithin Shaklee yang terkenal untuk membakar lemak, Omega Guard Shaklee juga hebat unt...

Omega boleh KURUSKAN badan?


Omega boleh KURUSKAN badan? Betul ke?

Selain Lecithin Shaklee yang terkenal untuk membakar lemak, Omega Guard Shaklee juga hebat untuk kuruskan badan. Omega Guard untuk kurus?


Kurus?

Ya, selain baik untuk minda, otak, sakit sendi omega Guard juga untuk kurus!

Omega Guard Shaklee bertindak dengan menyingkirkan lemak lemak dibadan. Disamping itu juga Omega Guard Shaklee mengandungi Omega-3 Fatty Acid yang mengawal pelbagai jenis hormon di dalam badan, termasuklah hormon LEPTIN, yang berfungsi mengawal selera makan kita. dan membantu kita mengawal rasa lapar. 


Kandungan asid lemak Omega 3 dalam minyak ikan dapat meningkatkan aliran darah ke otot semasa bersenam. Ia turut membantu merangsang enzim yang berperanan dalam penyingkiran lemak agar lemak dapat dimanfaatkan untuk tenaga. Suplemen minyak ikan omega menjadi suplemen semulajadi yang efektif untuk membantu penurunan berat badan jika digabungkan dengan senaman.

Nak kurus dengan Omega Guard Shaklee?
✔ DIJAMIN HALAL & DILULUSKAN KKM
✔ TIADA KESAN SAMPINGAN
✔ SERVIS PANTAS & KONSULTASI PERCUMA

Anda berminat? Sila SMS/Whatsapp ke nombor ☛012-2404042☚
PM —> https://www.facebook.com/messages/mamaamninaonlineshop
PM FB SAYA—> https://www.facebook.com/nurulizzuwana

Anda juga boleh membuat pembelian secara direct menggunakan DEBIT KAD @ KREDIT KAD
Hanya perlu tekan SINI

Saturday, July 5, 2014

Set Jantung Shaklee

Sakit jantung merupakan pembunuh nombor satu di Malaysia. Fakta yang semua rakyat Malaysia tahu saya kira. Tapi sejauh mana anda 'alert' dengan rawatan bagi merawat dan mencegah sakit jantung?

Supplements Shaklee yang d'syorkan kepada anda??

√ Omega Guard
√ COQ Health
√  Alfafa Complex

Kenapa 3 set ni???

Omega Guard:

Omega 3 yang terdapat dalam Omega Guard Shaklee amat berkesan dalam menurunkan kolestrol. ia ibarat pembakar lemak yang boleh menyingkirkan lemak yang terdapat di dalam saluran darah kita. lemak ini lah yang menyebabkan saluran darah kita menjadi sempit. ia dapat melancarkan peredaran darah dan menghalang daripada terjadinya tekanan darah tinggi.

COQ Health:

CoQ10 dapat mengurangkan gejala-gejala masalah kegagalan jantung seperti sesak nafas, sukar tidur, dan bengkak. Jadi CoQ10 adalah penyelesaian untuk meningkatkan pengeluaran tenaga di dalam otot jantung, juga meningkatkan kekuatan jantung untuk mengepam darah ke seluruh badan.

Alfafa Complex:

Lemak kolestrol yang terurai perlulah disingkirkan keluar daripada badan kita. Alfafa mengandungi saponin yang bertindak seperti span serat yang menyerap kolestrol dan menyingkirkannya dari tubuh kita.

Berminat? Hubungi ana!
Email - nurulizzuwanashamsuri@gmail.com
SMS/whatsapp - 012-2404042
FB - http://www.facebook.com/nurulizzuwana
Fan Page - http://www.facebook.com/mamaamninaonlineshop 

Monday, June 23, 2014

Bulan puasa hampir tiba

Dah ready zahir batin nak kembali berpuasa? Bulan puasa bukan bulan letih lesu.

Ambil sesuatu untuk kekal bertenaga. Seperti #ESP Shaklee. Tiada alasan untuk jadi lemah dalam bulan puasa nie. Ambil makanan yang baik semasa berbuka dan bersahur. Supaya di waktu siang, kekal buat kerja-kerja yang rutin.

Siapa patut ambil ESP Shaklee waktu bulan puasa?
1.Ibu menyusukan anak yang risau susu tak cukup
2.Ibu mengandung yang lemah, tak larat
3.Orang yang ada penyakit gastrik, pedih perut waktu puasa
4 Anak yang mula berpuasa & sesiapa sahaja yang mahu ibadah puasa jadi lebih berkualiti

Puasa bukanlah hanya tak makan. Jaga mata, mulut dan perbuatan. Cuba dapatkan puasa bagi orang-orang yang beriman. Rugi kalau puasa dapat lapar je. Jadikan puasa kali nie bertenaga. Barulah seronok! Selamat berpuasa bagi semua muslimin dan muslimat. Salam Ramadan.

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya melalui:
Fb:Ana Shamsuri
Sms/Whatsapp:012-2404042
Blog: http://izhuana.blogspot.com/?m=1

Monday, June 16, 2014

Sahur terbaik untuk ibu-ibu hamil ialah SET PUASA SHAKLEE.


1.ENERGIZING SOY PROTEIN @ #ESP
membekalkan protein yang berkualiti untuk tenaga berpanjangan

2.#PERFORMANCEDRINK
mengekalkan bendalir dalam badan untuk menjamin kecergasan sepanjang hari ketika puasa tanpa dehydrated

Pastikan ibu bersahur dengan mengambil makanan yang mampu membekalkan tenaga sepanjang hari.

Elakkan minum teh semasa sahur kerana ia boleh membuat anda ternyahhidrat.

Berminat untuk dapatkan produk ini, atau produk-produk SHAKLEE yang lain..anda boleh hubungi saya melalui ;
Fb:Ana Shamsuri
Fb Page:Mama Amnina Online Shop
Sms/Whatsapp:012-2404042(ana)

Susah tidur? Ostematrix jalan penyelesaiannya

Mengapa Ostematrix bagus amalkan sebelum tidur?

Kita jarang ke tandas pada waktu malam berbanding waktu siang. Ini akan membantu penyerapan kalsium yang lebih baik dan penyerapan kalsium pada tahap yang optimum. Tambahan dengan pengambilan Ostematrix sebelum tidur, ia akan membantu menggalakkan tidur yang selesa.

Disebabkan malam ni susah tdo..maka..daku telan #ostematrix..nite semua..

* Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberi tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya.

Jangan malu2 untuk whatsapp atau sms:012-2404042(ana)

Fb: Ana Shamsuri
Fb Page: Mama Amnina Online Shop

Saturday, June 14, 2014

ESP dan Ibu hamil

Energizing Soy Protein
(minum sehari sekali)

Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui se-sel tisu, hormon dan enzim di dalam tubuh. Sangat diperlukan oleh wanita yang mengandung dan menyusukan anak.

Penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit. Protein yang berkualiti sangat membantu pertumbuhan yang baik. Ianya juga dikatakan kunci untuk melawan penyakit.

ESP juga memberi ibu tenaga di mana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk. Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat.

Selain itu, protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi. Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah.

Keperluan protein ini semakin penting ketika memasuki trimester ke 3 bagi membantu memaksimumkan pertumbuhan fetus.

Untuk lebih detail..pm/whatsapp/sms:012-2404042(ana)

Friday, June 13, 2014

Pentingnya kalsium pada ibu2 yang sedang hamil

Ibu mengandung memerlukan 1000mg-1300mg sehari.
Ostematrix ini mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D. Kiranya 3 in 1 la..Setiap 1 biji OsteMatrix mengandungi 250mg kalsium. Magnesium berfungsi untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya..vitamin D pula untuk merangsang penyerapan kalsium.

Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel, pertumbuhan gigi dan pembentukan tulang bayi. Tidak mengandungi lemak berbanding bagi ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu. Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna. Membaiki rangsangan urat saraf, mengelakkan kekejangan otot terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.
Sekiranya ibu mengandung kekurangkan kalsium ia akan menjejaskan pertumbuhan bayi dan turut menyebabkan penyusutan jisim tulang dan berlakunya kerosakan gigi kepada ibu itu sendiri. Ini kerana apabila kalsium untuk bayi tidak mencukupi maka badan ibu dengan sendirinya menarik kalsium dari tulang ibu untuk membantu menguatkan bayi dan kesannya ibu mungkin terdedah kepada risiko mendapat osteoporosis di usia tua.
So..jangan pandang remeh ttg pentingnya kalsium pd si ibu...
Pm/sms/whatsapp:012-2404042(ana) utk order dan lebih detail...

Untuk pembelian sila klik SINI


Wednesday, May 7, 2014

Di antara 7 sebab utama kenapa kita perlukan Meal Shakes sebgai makanan tambahan

Syukur alhamdulillah..masa mula2 dapat tahu sepanjang bulan Mei ni adalah bulan promosi MEAL SHAKES..mmg meloncat dibuatnya..Sebab apa?Sebab..anak2 ana mmg suka sgt..dorg kata WANGI..
Hehehe..jgn xtau..banyak kelebihan dan manfaat meal shakes ni..Salah satu diantaranya..ia boleh mengurangkan selsema dan kahak..alhamdulillah..
Dan yang paling utama..ni lah di antara sebab mengapa kita perlu ambil #mealshakes sebagai makanan  tambahan untuk anak2 kita..
Best kan?
Nak order?Ana boleh dihubungi melalui:
SMS/whatsapp:012-2404042(ana)
Fb:Ana Shamsuri
Fb Page:Mama Amnina Online Shop

Sunday, May 4, 2014

Set untuk anak pintar

Kadang2 kita usaha utk dptkan score terbaik..nk2 time study..kesian kat anak2 kita..p tahukah kita..pemakanan anak2 juga mempengaruhi ketajaman dan daya pemikiran anak2..
Sebab tu..ana sarankan set dari Shaklee yg terdiri daripada Omega Guard..meal shakes..lecithin dan b complex..setiap satu mempunyai fungsi yang tersendiri..
Jom order untuk anak2..sekarang!
Konsultansi akan diberi secara percuma!Nak best..join membership..ala..br rm75..seumur hidup tau..dapat penjimatan lg setiap produk Shaklee sehingga 25%..
Ana boleh dihubungi melalui:
Fb:Ana Shamsuri
Fb Page:Mama amnina online shop
SMS/whatsapp:012-2404042

Jalan-jalan cari barang hantaran adik

Alhamdulillah..hari ni 4/5/2014(Ahad) ikut Mak carik barang untuk hantaran adik..xlama nak tunang da..

Cadangnya 14/6/2014..insha Allah..so TD g la jakel..cam biasa carik pakej utk pengantin..bajet dalam rm250..dpt lace..kain lining ngan bj utk pengantin lelaki..

Pilih punye pilih warna yg berkenan..soft pink..tanah warna krim..naik sgt warna lace tu..hee...teringat pulak zaman mama nk kahwin dulu...

Saturday, May 3, 2014

Diabetes dan Set Shaklee Yang Boleh Merawatnya

Ok..hari ni nak share sedikit mengenai DIABETES..

Apakah itu Diabetes?

Kencing manis ataupun diabetes merujuk kepada bacaan gula (glukosa) dalam badan yang melebihi daripada paras normal. Gula merupakan sumber tenaga bagi badan kita tetapi jika berlebihan akan menyebabkan masalah kesihatan.


Antara tanda-tanda seseorang mengidap diabetes:
# Kerap buang kencing
# Kerap berasa haus
# Sentiasa lapar
# Pandangan mata kabur
# Cepat letih
# Luka lambat sembuh
# Kekejangan di mata ataupun di kaki

Kesan dan komplikasi disebabkan oleh Diabetes:
# Saraf dan salur darah rosak
# Buta
# Serangan strok
# Buah pinggang gagal berfungsi
# Luka lambat sembuh
# Kaki kena potong
# Mati pucuk

Jangan risau..shaklee ada set yang mampu mengawal diabetes anda...insha Allah..



1. Vitalea Shaklee: mengandungi chromium iaitu penting untuk pesakit    diabetes Type 2 yang mana kekurangan chromium menyebabkan pengambilan gula ke dalam sel menjadi kurang efektif

2. Vitamin C Shaklee:
      i. Membantu sistem imun badan
      ii. Mencegah gula dalam sel bertukar menjadi sorbitol
     iii. Bantu mengurangkan penghasilan katarak,  retinopati dan neuropati

3. GLA Shaklee: Mengandungi asid omega 6 yang mana mengurangkan  keradangan dan membantu mengurangkan sakit saraf yang dialami pesakit diabetes.

4. Zink Shaklee: luka yang lambat sembuh disebabkan diabetes boleh  diatasi dengan zink kerana mempercepatkan penyembuhan.

Untuk lebih lanjut boleh menghubungi ana melalui:
♥ SMS/Whatssup :012- 240 4042 (Ana)
♥ FB Page: Mama Amnina Online Shop

Tuesday, March 18, 2014

Herbal Blend Shaklee


Pada pengguna tegar Herbal Blend Cream...mesti tahu keistimewaan cream multi purpose ni...serius..lame sangat abis stok..akhirnya ia muncul kembali..


Antara kegunaan Herbal Blend..


1. Merawat eczema dan gatal-gatal digigit serangga
2. Melembutkan tumit dan merawat tumit pecah
3. Ubat luka / lecur
4. Luka pada puting bagi ibu-ibu menyusu
5. Menghilangkan parut
Kalau ada parut akibat chicken pox atau campak, cuba sapukan herbal blend. InsyaAllah akan pudar dan hilang...
6. Ruam pada bayi
Bayi sememangnya senang terkena ruam, terutamanya ruam lampin. Bayi kan masih kecil, kulitnya baru sahaja hendak sesuai dengan alam ini. Jadi, sapukan sahaja Herbal Blend. Ia akan melegakan rasa pedih dan insyaAllah akan merawat ruam. Jangan sapukan krim steroid tau! Kesian bayi tu...
7. Losyen harian
Saya juga gunakan sebagai losyen harian. Supaya tangan sentiasa lembut.. Herbal blend tidak berminyak. Jadi sememangnya selesa.



Kenapa Herbal Blend?

Herbal Blend ni, diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi (horse chestnut, bunga yarrow, daun sage, dan juga rosemary). Ia telah diuji secara klinikal bagi melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah, seperti tumit, lutut dan siku. Ia dingin, bermentol dan tidak berminyak.


Cepat2 pm ana..ana sempat borong 10 je semalam..memang xnk simpan stok banyak..sape nak..cepat...kang abis...GIGIT jari!

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya di:
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 1004731 ] 
♥ SMS/Whatssup :012- 240 4042 (Ana)

Saturday, March 1, 2014

PROMO BULAN MAC 2014 ESP Beli 6 free 1



SOALAN-SOALAN YG BIASA DITANYA TENTANG ESP


• Apa itu Energizing Soy Protein atau ESP?
Ia adalah protein soya yang berkualiti tinggi. Didatangkan dalam bentuk satu canister dan berbentuk serbuk. ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran anda seperti milo, horlick, susu atau buah yang dikisar bersama. ESP digalakkan dibancuh dengan air sejuk atau suam demi memelihara protein supaya tidak termusnah pada suhu yang tinggi.

• Berapa lama boleh tahan/digunakan untuk satu canister ESP?
Dengan kadar pengambilan sebanyak 3 sudu sehari, satu canister ESP boleh bertahan sehingga satu bulan setengah.

• Siapakah yang boleh amalkan meminum ESP?
♡ Ibu-ibu yang sibuk: ESP membantu memberi tenaga berpanjangan, badan lebih sihat dan kekal cergas.
♡ Wanita yang ingin menguruskan badan: Hanya bancuhan ESP dengan minuman kegemaran pada setiap pagi, memberikan rasa kenyang yang lebih lama. Tiada lagi sarapan yang berat-berat!
♡ Ibu-ibu yang menyusu anak: Membantu memperbanyakkan dan mengekalkan permintaan (supply) susu di samping digabungkan dengan pengambilan air yang secukupnya serta proses pengepaman susu yang konsisten.
♡ Pesakit kencing manis: Mempunyai indeks glisemik yang rendah, melambatkan penyerapan glukosa dalam darah dan mengawal paras glukosa.
♡ Wanita yang mementingkan penjagaan kulit muka: Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu dan berseri untuk tatapan si dia yang tersayang. WOW…!!!
♡ DAN lelaki, wanita, tua, muda, ibu mengandung, ibu menyusu, pesakit diabetes, selepas pembedahan, kesuburan, kecantikan, ibu berpantang, yang berdiet, ingin tambah tenaga. Pendek kata, anda, saya, kamu dan dia yang sihat dan ingin kekal sihat. Insha-Allah!

• Apakah kebaikan dan kelebihan lain ESP ini?
♡ Membantu pembentukan sel-sel baru.
♡ Terbaik untuk individu yang dalam proses pemulihan selepas pembedahan.
♡ Terbaik untuk kesihatan dan kecantikan kulit dan rambut.
♡ Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak. Justeru, anda boleh kongsi dengan anak yang berusia 1 tahun ke atas & keluarga.
♡ Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan.





Sebarang maklumat lanjut atau tempahan, sila hubungi saya!


Sebagai customer, anda layak mendapatkan:
i. Konsultasi PERCUMA secara berterusan selepas pembelian
ii. Di jemput masuk ke EXCLUSIVE GROUP FB untuk customer
iii. Jadual Pengambilan Vitamin akan di berikan selepas pembelian di buat

Shaklee adalah supplemen yang dipercayai lebih 50 tahun, ianya semulajadi, terbukti selamat & berkesan.

” Ingin menjana pendapatan 4-5-6 angka sebulan dengan mendaftar menjadi ahli Shaklee? Hubungi saya. Hanya buat bisnes secara online, anda mampu menjana pendapatan lumayan! Wakil pengedar seluruh malaysia masih diperlukan!


COD di area Komuter Serdang, The Mines, Balakong, Seri Kembangan dan area berdekatan...Penghantaran Shaklee ke seluruh negeri di MALAYSIA.
Untuk Maklumat lanjut tentang keahlian /Pembeliaan produk@menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui Perunding Vitamin Anda!

♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 1004731]
♥ sms/whatsapp :012-240 4042
♥ Emel : nurulizzuwanashamsuri@gmail.com
LIKE MY FanPage: mamaamninaonlineshop@facebook

Tuesday, February 18, 2014

Cara Nak Join Shaklee & Faedah Menjadi Ahli Shaklee

Assalamualaikum semua pengunjung blog...

Hari ni, saya lebih teruja untuk bercerita kerana BONUS/CEK yang saya dah terima tempoh hari. Alhamdulillah, setiap bulan ada peningkatan dari segi bonus yang dapat...dari 6% ke 11%...tu semua bergantung pada usaha tau!!! Alhamdulillah...Terima kasih kepada SUPPORT GROUP kerana banyak sharing ilmu-ilmu hebat berkaitan menjana pendapatan melalui Shaklee.


Jadi, mama terpanggil untuk sharing juga dengan pengunjung blog mama ni bagaimana untuk jana pendapatan melaluli Shaklee.Telah ramai orang kita, bangsa kita dan agama kita yang berjaya dan sekarang menjana pendapatan sehingga 6 angka. Korang tak nak ke? Mama nakkkkkk........kalau anda teruskan pembacaan, bermakna anda berminat dan sesekali dengarlah kata hati anda ya...


Cara Nak Join Shaklee

Ada dua cara untuk join dan jadi ahli Shaklee:

Anda hanya perlukan modal RM65 ( tambah rm10 untuk kos pos) untuk menjadi ahli Shaklee. RM65 adalah lifetime fees ya. Apabila anda sudah membayar sebanyak RM65, anda akan memperolehi ID no dan dibekalkan dengan starter kit yang mempunyai segala info mengenai Shaklee. Di dalamnya juga terdapat guide mudah untuk kita target jualan bulanan kita. Sekiranya anda berminat untuk jana pendapatan, anda perlu dalami starter kit ini. Anda yang hanya mahu menggunakan produk untuk tujuan peribadi juga boleh menjadi ahli dan menikmati pembelian barangan Shaklee dengan harga ahli. 



Cara kedua, anda perlu membeli barangan sejumlah RM660-680 di dalam satu resit. Dengan ini, anda layak diberi FREE MEMBERSHIP. Anda boleh berkongsi belian bersama ibu,ayah, kawan-kawan dan anda akan mendapat FREE MEMBERSIP.

Faedah Menyertai Shaklee

Sudah tentulah banyak faedahnya. Kalau tidak, masakan mama berminat..hehe. Antaranya

Setiap barangan yang anda beli daripada Shaklee mempunyai unit volume (UV). Sekiranya pembelian anda mencapai UV tertentu, UV tersebut kemudiannya akan ditukarkan ke dalam bentuk cash/cek. Bermakna setiap wang yang anda laburkan untuk pembelian barangan Shaklee akan diganti semula. Apatah lagi jika anda menjualnya kepada orang lain. Sudah tentu nilai cash yang anda dapat mencapai nilaian 5-6 angka. Anda nak tak? Mama nakkkkkk......

Apabila jualan semakin meningkat, Shaklee menawarkan ganjaran Bonus Kereta, Convention, Pelancongan (termasuk Umrah)..Wahh...sangat best ni. Anda nak tak? Mama nakkkk.....
Financial Freedom yang dicanang-canang oleh orang yang telah memilikinya membuat hati akak ni membuak-buak bersemangat sharing dengan korang tentang Shaklee. tak join tak tahu. Bila dah join, baru nampak jalan. Kebanyakan mereka yang sudah berjaya sudah pun berhenti kerja dan menikmati kehidupan yang lebih free. Boleh atur dan susun jadual menghantar anak ke sekolah, ke kelas usrah. namun, bukan bermakna mereka tidak perlu melakukan apa-apa lagi. dengan kata lain, makan hasil orang lain. Mereka masih lagi perlu sharing marketing plan bersama anak-anak Shaklee yang baru. Ibarat kata mereka mempunyai empayar Shaklee yang dikemudi oleh mereka sendiri. Korang nak tak tak perlu mengadap bos di pejabat?Mama nakkkk.....................

Ok, kalau dah banyak sangat nak, apa kata sertai mama di Shaklee. Setiap group Shaklee adalah berbeza. Tapi akak sangat yakin dengan group mama. Group kami melakukan online coaching bagi membantu new comers. Setiap permasalahan dibantu dan support each other.


Jika anda berminat menyertai kami di Rangkaian Kumpulan Tersebar dalam Shaklee malaysia, usah teragak-agak lagi. Emel saya nurulizzuwanashamsuri@gmail.com atau whatsapp/sms ke 012-2404042 (Ana Shamsuri). Mama akan kenalkan anda dengan orang yang banyak memberi suntikan semangat dan yang telah mengubah gaya pemikiran dan kehidupan mama. Biar apa yang kita lihat itu semuanya berpotensi menukarkannya ke dalam bentuk wang.


Jadi, apa tunggu lagi??

FAST ACTION, FAST RESULT!!!!!!!

Nak seribu daya!!! Taknak.. Babaii!!


♥ Ana Shamsuri

Mama Amnina Online Shop

♥ SMS/Whatssup: 012-2404042

♥ 1004731

Monday, February 17, 2014

Meal Shakes

* sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan
* menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino   
   yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang  
   baik
* mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein 
   termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu
* Mengandungi sumber gentian



Sangat sesuai untuk:
1. anak yang aktif
2. anak yang sering diserang selesema
3. anak yang ada eczema
4. anak yang kurang selera makan
5. anak yang selalu sembelit
6. ibu hamil
7. ibu menyusu
8. orang yang tak suka makan pil

9. warga emas


Antara Kebaikan MEALSHAKE :-

  • rasa vanila yang sedap
  • sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 tahun ke atas
  • sesuai untuk seisi keluarga
  • menambah SELERA makan anak-anak
  • membantu masalah SEMBELIT
  • mengatasi masalah selalu selsema dan asma
  • Pilihan terbaik buat mereka yang tidak pandai telan supplement berbentuk “tablet”
Jadi apa tunggu lagi??Cepat2 PM saya..harga?Sure yang terendah!!!

✔✔ Dijamin HALAL
✔✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔✔ Tiada Kesan Sampingan
✔✔ Terbukti Berkesan

Jom berSHAKLEE bersama-sama saya :)) 

♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 1004731 ] 
♥ SMS/Whatssup :012- 240 4042 (Ana)
♥ Blog: izhuana@blogspot.com

Saturday, February 15, 2014

Alfafa membantu anda yang mempunyai masalah KEPUTIHAN!

Apa itu keputihan?

Masalah keputihan adalah sinonim pada wanita. Keputihan adalah lelehan lendir berwarna jernih atau kelabu keputihan yang keluar dari faraj wanita dan mempunyai pelbagai sifat dan berbeza pada setiap wanita yang lain.

Lazimnya, keputihan yang tidak berubah warna kepada kekuningan dan kehijauan bererti tiada jangkitan. Jika keputihan berlendir dan tidak membeku seperti susu basi atau berbau hanyir atau terdapat radang dan kegatalan pada faraj menandakan jangkitan.

Bagaimana masalah keputihan terjadi?

Keputihan berubah mengikut perubahan hormon, perubahan mental, jangkitan, ubat-ubatan dan juga penyakit dalaman.

Keputihan akan bertambah cair ketika ovulasi dan bertambah likat ketika hampir haid.

Keadaan stress juga boleh mengakibatkan perubahan hormon dan mengakibatkan ketidakseimbangan hormon dan cenderung kepada penyakit.

Penyakit yang paling biasa menyebabkan perubahan lendiran faraj adalah jangkitan seksual seperti Bacterial Vaginosis, Candida Vaginitis, Trichomonas Vaginitis, Gonorea, Chlamydia atau herpes.

Setiap satu jangkitan mempunyai sifat yang berbeza dan bauan tertentu.

Dapatkan nasihat doktor untuk memastikan bahawa keputihan itu adalah lendiran biasa dan bukan disebabkan jangkitan.

Simptom-simptom anda mengalami masalah keputihan.
  1. Mengalami masalah kegatalan pada faraj.
  2. Kerap mengalami 'white discharge' berwarna putih dan kekuningan serta berbau.
  3. Tidak selesa apabila 'bersama' suami.
  4. Perlu memakai panty liner setiap hari.

Bagaimana mengatasi masalah keputihan?

Antara amalan-amalan tradisional yang boleh diamalkan adalah seperti dibawah. Dan setiap kesulitan/penyakit itu ada ubatnya cuma kita kena berusaha untuk mencari penawarnya.

Yang penting dapatkan nasihat doktor!!


Kini, anda boleh merawat masalah keputihan yang anda alami dengan mengamalkan supplement semulajadi iaitu Alfalfa Complex.





Alfalfa juga dikenali sebagai “Raja Segala Tumbuhan” @ Medicago Sativa adalah tanaman organic yang bebas dari pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia. Medicado sativa memiliki gred yang paling tinggi di kalangan tumbuhan Alfalfa. Ia dikenalpasti sebagai makanan yang paling kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian. Alfalfa dapat membekalkan nutrisi yang mana kebanyakkannya tidak terdapat di dalam buah-buahan mahupun sayuran. Alfalfa kaya dengan protin, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia. 10 biji Alfalfa menyediakan nutrisi menyamai segelas susu.

Kebaikan Alfalfa:
i. Mencuci hati, darah dan usus @ detoksifikasi
ii. Melawan Alahan/ Elergik
iii. Baik utk perubahan patologi di dalam usus dan perut
iv. Menyingkirkan lemak dan kolesterol
v. Melawan tumor
vi. Melegakan keletihan
vii. Mencegah/ merawat atritis

Nak order?Cepat2 PM saya! Jom berSHAKLEE bersama-sama saya :))

♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 1004731 ]
♥ SMS/Whatssup :012- 240 4042 (Ana)
♥ FB Page: Mama Amnina Online Shop


Thursday, February 13, 2014

Puasa bukan alasan untuk tinggalkan supplement

Bismillahirahmanirahim....syukur alhamdulillah....hari ni dah hari keempat ganti puasa....misi masih jauh nak mengganti ni...ye lah..sekarang dah bulan 2...kita puasa pun xlame dah...ujung bulan 6 lau x silap...Biasa lah orang perempuan normal..mmg menjadi lumrah kebiasaan kan...


So, disebabkan tengah mengganti puasa...korang semua dah ganti belom?Jangan ditangguh2 kawan2....kang dekat2 puasa..masak nk mengganti...hikhikhik...puasa2 jugak...buah hati pengarang jantung xleh ditinggalkan...bukan alasan tau nak skip2 makan vitamin ni...haa....macam mama, pas sahur mesti amik dua ni..B COMPLEX dan SUSTAINED RELEASE VITA-C...untuk kesegaran berpanjangan...insha Allah dengan izinNya...so far,mmg x sahur berat pun...minum air ngan kuih je skit...janji sahur...tul x?hihi...So, kalau korang nk order mane2 vitamin SHAKLEE...jangan segan2 PM ye..Add je FB...p introduce dulu tau...hehe..bukan pe...berhati2...hik2...



Jom berSHAKLEE bersama2 saya :))

♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 1004731 ] 
♥ SMS/Whatssup :012- 240 4042 (Ana)
♥ FB Page:Mama Amnina Online Shop (Please LIKE)
♥ Blog: http://izhuana.blogspot.com/

Saturday, February 1, 2014

PROMOSI FEBRUARI 2014 - VITA-LEA IRON FORMULA


KENAPA KITA PERLU MULTIVITAMIN???





Multivitamin ni penting dalam memenuhi keperluan nutrisi badan yang sihat. Kehidupan kita seharian yang sibuk dan penuh tekanan kadangkala menyebabkan kita lupa untuk mengamalkan pemakanan yang sihat.




Adakah anda sering rasa lemah dan lesu, mungkin anda sedang mengalami kekurangan zat besi. Tanda-tanda kekurangan zat besi ialah keletihan, sesak nafas, sakit kepala dan Amenore (wanita yang haidnya tidak teratur)




Bagaimana Vitalea Shaklee boleh membantu anda mengatasi masalah kekurangan zat besi?







Setiap tablet Vitalea mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah. 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA. Ia diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang




Anda nak order?



Jom berSHAKLEE bersama-sama saya :)) 






♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 1004731 ] 


♥ SMS/Whatssup :012- 240 4042 (Ana)














Jom dapatkan segera Vita-Lea Iron Formula dengan harga promosi..
BUY 6 FREE 1!!!