Tuesday, February 18, 2014

Cara Nak Join Shaklee & Faedah Menjadi Ahli Shaklee

Assalamualaikum semua pengunjung blog...

Hari ni, saya lebih teruja untuk bercerita kerana BONUS/CEK yang saya dah terima tempoh hari. Alhamdulillah, setiap bulan ada peningkatan dari segi bonus yang dapat...dari 6% ke 11%...tu semua bergantung pada usaha tau!!! Alhamdulillah...Terima kasih kepada SUPPORT GROUP kerana banyak sharing ilmu-ilmu hebat berkaitan menjana pendapatan melalui Shaklee.


Jadi, mama terpanggil untuk sharing juga dengan pengunjung blog mama ni bagaimana untuk jana pendapatan melaluli Shaklee.Telah ramai orang kita, bangsa kita dan agama kita yang berjaya dan sekarang menjana pendapatan sehingga 6 angka. Korang tak nak ke? Mama nakkkkkk........kalau anda teruskan pembacaan, bermakna anda berminat dan sesekali dengarlah kata hati anda ya...


Cara Nak Join Shaklee

Ada dua cara untuk join dan jadi ahli Shaklee:

Anda hanya perlukan modal RM65 ( tambah rm10 untuk kos pos) untuk menjadi ahli Shaklee. RM65 adalah lifetime fees ya. Apabila anda sudah membayar sebanyak RM65, anda akan memperolehi ID no dan dibekalkan dengan starter kit yang mempunyai segala info mengenai Shaklee. Di dalamnya juga terdapat guide mudah untuk kita target jualan bulanan kita. Sekiranya anda berminat untuk jana pendapatan, anda perlu dalami starter kit ini. Anda yang hanya mahu menggunakan produk untuk tujuan peribadi juga boleh menjadi ahli dan menikmati pembelian barangan Shaklee dengan harga ahli. 



Cara kedua, anda perlu membeli barangan sejumlah RM660-680 di dalam satu resit. Dengan ini, anda layak diberi FREE MEMBERSHIP. Anda boleh berkongsi belian bersama ibu,ayah, kawan-kawan dan anda akan mendapat FREE MEMBERSIP.

Faedah Menyertai Shaklee

Sudah tentulah banyak faedahnya. Kalau tidak, masakan mama berminat..hehe. Antaranya

Setiap barangan yang anda beli daripada Shaklee mempunyai unit volume (UV). Sekiranya pembelian anda mencapai UV tertentu, UV tersebut kemudiannya akan ditukarkan ke dalam bentuk cash/cek. Bermakna setiap wang yang anda laburkan untuk pembelian barangan Shaklee akan diganti semula. Apatah lagi jika anda menjualnya kepada orang lain. Sudah tentu nilai cash yang anda dapat mencapai nilaian 5-6 angka. Anda nak tak? Mama nakkkkkk......

Apabila jualan semakin meningkat, Shaklee menawarkan ganjaran Bonus Kereta, Convention, Pelancongan (termasuk Umrah)..Wahh...sangat best ni. Anda nak tak? Mama nakkkk.....
Financial Freedom yang dicanang-canang oleh orang yang telah memilikinya membuat hati akak ni membuak-buak bersemangat sharing dengan korang tentang Shaklee. tak join tak tahu. Bila dah join, baru nampak jalan. Kebanyakan mereka yang sudah berjaya sudah pun berhenti kerja dan menikmati kehidupan yang lebih free. Boleh atur dan susun jadual menghantar anak ke sekolah, ke kelas usrah. namun, bukan bermakna mereka tidak perlu melakukan apa-apa lagi. dengan kata lain, makan hasil orang lain. Mereka masih lagi perlu sharing marketing plan bersama anak-anak Shaklee yang baru. Ibarat kata mereka mempunyai empayar Shaklee yang dikemudi oleh mereka sendiri. Korang nak tak tak perlu mengadap bos di pejabat?Mama nakkkk.....................

Ok, kalau dah banyak sangat nak, apa kata sertai mama di Shaklee. Setiap group Shaklee adalah berbeza. Tapi akak sangat yakin dengan group mama. Group kami melakukan online coaching bagi membantu new comers. Setiap permasalahan dibantu dan support each other.


Jika anda berminat menyertai kami di Rangkaian Kumpulan Tersebar dalam Shaklee malaysia, usah teragak-agak lagi. Emel saya nurulizzuwanashamsuri@gmail.com atau whatsapp/sms ke 012-2404042 (Ana Shamsuri). Mama akan kenalkan anda dengan orang yang banyak memberi suntikan semangat dan yang telah mengubah gaya pemikiran dan kehidupan mama. Biar apa yang kita lihat itu semuanya berpotensi menukarkannya ke dalam bentuk wang.


Jadi, apa tunggu lagi??

FAST ACTION, FAST RESULT!!!!!!!

Nak seribu daya!!! Taknak.. Babaii!!


♥ Ana Shamsuri

Mama Amnina Online Shop

♥ SMS/Whatssup: 012-2404042

♥ 1004731

Monday, February 17, 2014

Meal Shakes

* sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan
* menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino   
   yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang  
   baik
* mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein 
   termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu
* Mengandungi sumber gentian



Sangat sesuai untuk:
1. anak yang aktif
2. anak yang sering diserang selesema
3. anak yang ada eczema
4. anak yang kurang selera makan
5. anak yang selalu sembelit
6. ibu hamil
7. ibu menyusu
8. orang yang tak suka makan pil

9. warga emas


Antara Kebaikan MEALSHAKE :-

  • rasa vanila yang sedap
  • sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 tahun ke atas
  • sesuai untuk seisi keluarga
  • menambah SELERA makan anak-anak
  • membantu masalah SEMBELIT
  • mengatasi masalah selalu selsema dan asma
  • Pilihan terbaik buat mereka yang tidak pandai telan supplement berbentuk “tablet”
Jadi apa tunggu lagi??Cepat2 PM saya..harga?Sure yang terendah!!!

✔✔ Dijamin HALAL
✔✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔✔ Tiada Kesan Sampingan
✔✔ Terbukti Berkesan

Jom berSHAKLEE bersama-sama saya :)) 

♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 1004731 ] 
♥ SMS/Whatssup :012- 240 4042 (Ana)
♥ Blog: izhuana@blogspot.com

Saturday, February 15, 2014

Alfafa membantu anda yang mempunyai masalah KEPUTIHAN!

Apa itu keputihan?

Masalah keputihan adalah sinonim pada wanita. Keputihan adalah lelehan lendir berwarna jernih atau kelabu keputihan yang keluar dari faraj wanita dan mempunyai pelbagai sifat dan berbeza pada setiap wanita yang lain.

Lazimnya, keputihan yang tidak berubah warna kepada kekuningan dan kehijauan bererti tiada jangkitan. Jika keputihan berlendir dan tidak membeku seperti susu basi atau berbau hanyir atau terdapat radang dan kegatalan pada faraj menandakan jangkitan.

Bagaimana masalah keputihan terjadi?

Keputihan berubah mengikut perubahan hormon, perubahan mental, jangkitan, ubat-ubatan dan juga penyakit dalaman.

Keputihan akan bertambah cair ketika ovulasi dan bertambah likat ketika hampir haid.

Keadaan stress juga boleh mengakibatkan perubahan hormon dan mengakibatkan ketidakseimbangan hormon dan cenderung kepada penyakit.

Penyakit yang paling biasa menyebabkan perubahan lendiran faraj adalah jangkitan seksual seperti Bacterial Vaginosis, Candida Vaginitis, Trichomonas Vaginitis, Gonorea, Chlamydia atau herpes.

Setiap satu jangkitan mempunyai sifat yang berbeza dan bauan tertentu.

Dapatkan nasihat doktor untuk memastikan bahawa keputihan itu adalah lendiran biasa dan bukan disebabkan jangkitan.

Simptom-simptom anda mengalami masalah keputihan.
  1. Mengalami masalah kegatalan pada faraj.
  2. Kerap mengalami 'white discharge' berwarna putih dan kekuningan serta berbau.
  3. Tidak selesa apabila 'bersama' suami.
  4. Perlu memakai panty liner setiap hari.

Bagaimana mengatasi masalah keputihan?

Antara amalan-amalan tradisional yang boleh diamalkan adalah seperti dibawah. Dan setiap kesulitan/penyakit itu ada ubatnya cuma kita kena berusaha untuk mencari penawarnya.

Yang penting dapatkan nasihat doktor!!


Kini, anda boleh merawat masalah keputihan yang anda alami dengan mengamalkan supplement semulajadi iaitu Alfalfa Complex.





Alfalfa juga dikenali sebagai “Raja Segala Tumbuhan” @ Medicago Sativa adalah tanaman organic yang bebas dari pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia. Medicado sativa memiliki gred yang paling tinggi di kalangan tumbuhan Alfalfa. Ia dikenalpasti sebagai makanan yang paling kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian. Alfalfa dapat membekalkan nutrisi yang mana kebanyakkannya tidak terdapat di dalam buah-buahan mahupun sayuran. Alfalfa kaya dengan protin, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia. 10 biji Alfalfa menyediakan nutrisi menyamai segelas susu.

Kebaikan Alfalfa:
i. Mencuci hati, darah dan usus @ detoksifikasi
ii. Melawan Alahan/ Elergik
iii. Baik utk perubahan patologi di dalam usus dan perut
iv. Menyingkirkan lemak dan kolesterol
v. Melawan tumor
vi. Melegakan keletihan
vii. Mencegah/ merawat atritis

Nak order?Cepat2 PM saya! Jom berSHAKLEE bersama-sama saya :))

♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 1004731 ]
♥ SMS/Whatssup :012- 240 4042 (Ana)
♥ FB Page: Mama Amnina Online Shop


Thursday, February 13, 2014

Puasa bukan alasan untuk tinggalkan supplement

Bismillahirahmanirahim....syukur alhamdulillah....hari ni dah hari keempat ganti puasa....misi masih jauh nak mengganti ni...ye lah..sekarang dah bulan 2...kita puasa pun xlame dah...ujung bulan 6 lau x silap...Biasa lah orang perempuan normal..mmg menjadi lumrah kebiasaan kan...


So, disebabkan tengah mengganti puasa...korang semua dah ganti belom?Jangan ditangguh2 kawan2....kang dekat2 puasa..masak nk mengganti...hikhikhik...puasa2 jugak...buah hati pengarang jantung xleh ditinggalkan...bukan alasan tau nak skip2 makan vitamin ni...haa....macam mama, pas sahur mesti amik dua ni..B COMPLEX dan SUSTAINED RELEASE VITA-C...untuk kesegaran berpanjangan...insha Allah dengan izinNya...so far,mmg x sahur berat pun...minum air ngan kuih je skit...janji sahur...tul x?hihi...So, kalau korang nk order mane2 vitamin SHAKLEE...jangan segan2 PM ye..Add je FB...p introduce dulu tau...hehe..bukan pe...berhati2...hik2...



Jom berSHAKLEE bersama2 saya :))

♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 1004731 ] 
♥ SMS/Whatssup :012- 240 4042 (Ana)
♥ FB Page:Mama Amnina Online Shop (Please LIKE)
♥ Blog: http://izhuana.blogspot.com/

Saturday, February 1, 2014

PROMOSI FEBRUARI 2014 - VITA-LEA IRON FORMULA


KENAPA KITA PERLU MULTIVITAMIN???





Multivitamin ni penting dalam memenuhi keperluan nutrisi badan yang sihat. Kehidupan kita seharian yang sibuk dan penuh tekanan kadangkala menyebabkan kita lupa untuk mengamalkan pemakanan yang sihat.




Adakah anda sering rasa lemah dan lesu, mungkin anda sedang mengalami kekurangan zat besi. Tanda-tanda kekurangan zat besi ialah keletihan, sesak nafas, sakit kepala dan Amenore (wanita yang haidnya tidak teratur)




Bagaimana Vitalea Shaklee boleh membantu anda mengatasi masalah kekurangan zat besi?







Setiap tablet Vitalea mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah. 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA. Ia diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang




Anda nak order?



Jom berSHAKLEE bersama-sama saya :)) 






♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 1004731 ] 


♥ SMS/Whatssup :012- 240 4042 (Ana)














Jom dapatkan segera Vita-Lea Iron Formula dengan harga promosi..
BUY 6 FREE 1!!!