Wednesday, May 7, 2014

Di antara 7 sebab utama kenapa kita perlukan Meal Shakes sebgai makanan tambahan

Syukur alhamdulillah..masa mula2 dapat tahu sepanjang bulan Mei ni adalah bulan promosi MEAL SHAKES..mmg meloncat dibuatnya..Sebab apa?Sebab..anak2 ana mmg suka sgt..dorg kata WANGI..
Hehehe..jgn xtau..banyak kelebihan dan manfaat meal shakes ni..Salah satu diantaranya..ia boleh mengurangkan selsema dan kahak..alhamdulillah..
Dan yang paling utama..ni lah di antara sebab mengapa kita perlu ambil #mealshakes sebagai makanan  tambahan untuk anak2 kita..
Best kan?
Nak order?Ana boleh dihubungi melalui:
SMS/whatsapp:012-2404042(ana)
Fb:Ana Shamsuri
Fb Page:Mama Amnina Online Shop

Sunday, May 4, 2014

Set untuk anak pintar

Kadang2 kita usaha utk dptkan score terbaik..nk2 time study..kesian kat anak2 kita..p tahukah kita..pemakanan anak2 juga mempengaruhi ketajaman dan daya pemikiran anak2..
Sebab tu..ana sarankan set dari Shaklee yg terdiri daripada Omega Guard..meal shakes..lecithin dan b complex..setiap satu mempunyai fungsi yang tersendiri..
Jom order untuk anak2..sekarang!
Konsultansi akan diberi secara percuma!Nak best..join membership..ala..br rm75..seumur hidup tau..dapat penjimatan lg setiap produk Shaklee sehingga 25%..
Ana boleh dihubungi melalui:
Fb:Ana Shamsuri
Fb Page:Mama amnina online shop
SMS/whatsapp:012-2404042

Jalan-jalan cari barang hantaran adik

Alhamdulillah..hari ni 4/5/2014(Ahad) ikut Mak carik barang untuk hantaran adik..xlama nak tunang da..

Cadangnya 14/6/2014..insha Allah..so TD g la jakel..cam biasa carik pakej utk pengantin..bajet dalam rm250..dpt lace..kain lining ngan bj utk pengantin lelaki..

Pilih punye pilih warna yg berkenan..soft pink..tanah warna krim..naik sgt warna lace tu..hee...teringat pulak zaman mama nk kahwin dulu...

Saturday, May 3, 2014

Diabetes dan Set Shaklee Yang Boleh Merawatnya

Ok..hari ni nak share sedikit mengenai DIABETES..

Apakah itu Diabetes?

Kencing manis ataupun diabetes merujuk kepada bacaan gula (glukosa) dalam badan yang melebihi daripada paras normal. Gula merupakan sumber tenaga bagi badan kita tetapi jika berlebihan akan menyebabkan masalah kesihatan.


Antara tanda-tanda seseorang mengidap diabetes:
# Kerap buang kencing
# Kerap berasa haus
# Sentiasa lapar
# Pandangan mata kabur
# Cepat letih
# Luka lambat sembuh
# Kekejangan di mata ataupun di kaki

Kesan dan komplikasi disebabkan oleh Diabetes:
# Saraf dan salur darah rosak
# Buta
# Serangan strok
# Buah pinggang gagal berfungsi
# Luka lambat sembuh
# Kaki kena potong
# Mati pucuk

Jangan risau..shaklee ada set yang mampu mengawal diabetes anda...insha Allah..



1. Vitalea Shaklee: mengandungi chromium iaitu penting untuk pesakit    diabetes Type 2 yang mana kekurangan chromium menyebabkan pengambilan gula ke dalam sel menjadi kurang efektif

2. Vitamin C Shaklee:
      i. Membantu sistem imun badan
      ii. Mencegah gula dalam sel bertukar menjadi sorbitol
     iii. Bantu mengurangkan penghasilan katarak,  retinopati dan neuropati

3. GLA Shaklee: Mengandungi asid omega 6 yang mana mengurangkan  keradangan dan membantu mengurangkan sakit saraf yang dialami pesakit diabetes.

4. Zink Shaklee: luka yang lambat sembuh disebabkan diabetes boleh  diatasi dengan zink kerana mempercepatkan penyembuhan.

Untuk lebih lanjut boleh menghubungi ana melalui:
♥ SMS/Whatssup :012- 240 4042 (Ana)
♥ FB Page: Mama Amnina Online Shop